Головна Новини У бензині на українських заправках знайшли небезпечні для людей токсини

У бензині на українських заправках знайшли небезпечні для людей токсини

0
446
904952 28.04.2011 Заправочные пистолет на автозаправочной станции сети "Газпромнефть", расположенной на Симферопольском шоссе. Алексей Куденко/РИА Новости

У пробах бензину з «БРСМ» і SunOil був виявлений моно-метил-анелін, або ММА – токсична октанозбільшуючої речовина, заборонена для використання в паливі не тільки в Україні, але і в Європі і США.

Це є свідченням кустарного походження палива, яке набагато дешевше легального за рахунок несплати акцизу. Крім того, чеки з АЗК «БРСМ-Нафта» не відображали проведену операцію купівлі за готівку, розповів директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн.

Він зазначив, що розростання тіньового ринку негативно позначається не тільки на бюджеті, але і на легальному бізнесі. Тіньовики «видавлюють» з ринку законослухняні мережі і у легального бізнесу скоро не залишиться вибору – робота без переміщення в «тінь» стане неможливою. Тим часом бюджет України через махінації на тіньовому ринку може недоотримати в цьому році 22 млрд грн. Про це повідомляє видання «Акцент» з посиланням на УН.

Як показало дослідження, «бодяжники» не просто нарощують оберти, а використовують заборонені речовини. І, якщо раніше таке низькопробне паливо продавалося в «бродячий бочках», то зараз, як виявилося, їм можна заправитися і в «відомих» мережах. І це дуже небезпечна тенденція. До слова, за даними групи «А-95», в 2021 році в Україні кількість некондиційного палива буде тільки збільшуватися. Автолюбителям експерти рекомендують бути обережними, і не заправлятися за демпінговими цінами.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.