Ще один виробник смартфонів вирішив зайнятися електромобілями

0
407

Ще одна китайська компанія, яка випускає смартфони, вирішила спробувати свої сили в автомобільному сегменті: власні електромобілі хоче запустити Oppo. Раніше стало відомо про амбіції в цій області у Huawei і Xiaomi.

Бренд Oppo , може бути, не настільки відомий (хоча він вже кілька років активно просувається в Україні), однак на світовій арені це один з найбільших гравців. У першому кварталі 2021 року він обійняв 11% сегмента смартфонів. Oppo є ядром концерну BBK Electronics , який займається виробництвом широкого спектру споживчої електроніки. У сукупності Oppo і два інших дочірніх бренду BBK – Vivo і Realme – займають 25% світового ринку смартфонів! Це більше, ніж у будь-кого, в тому числі Apple . Тільки в Китаї за підсумками 2020 року Oppo продала 112 мільйонів смартфонів.

За інформацією китайського видання Xiuxiushai , засновник і генеральний директор Oppo Тоні Чен вже приступив до збору команди, яка займеться автомобільним проектом.

Сам Чен не підтвердив ці відомості, але багатозначно заявив: «Якщо автовиробники не можуть створювати хороші машини, а у Oppo є сили, ми спробуємо це в майбутньому».

Повідомляється, що протягом останніх двох тижнів Чен зустрічався з представниками CATL , одним з найбільших виробників акумуляторів для електромобілів.

Також за останній час Oppo оформила безліч патентів, пов’язаних з безпілотним водінням, в тому числі пристрої для вимірювання відстані, камери і обладнання для позиціонування автомобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!