Головна Новини У Польщі змінили правила дорожнього руху: за що можуть штрафувати

У Польщі змінили правила дорожнього руху: за що можуть штрафувати

0
536

15 квітня 2021 року президент Польщі підписав зміни до Правил дорожнього руху, пов’язаних з експлуатацією електросамокатів та гіроскутерів, а також стосовно катання на скейтах та роликах у публічних місцях. Нові правила набудуть чинності з другої половини травня. Розповідаємо про них детальніше.

У польське законодавство тепер введено поняття електричного самоката (еlektryczne hulajnogi), а також пристроїв для особистого транспортування (urządzeń transportu osobistegoс, скорочено – UTO). Під визначення останнього будуть потрапляти й інноваційні транспортні засоби, які будуть винайдені у майбутньому. Ролики, скейти й подібні транспортні засоби, які не обладнані двигуном, позначаються як sprzętu sportowo-rekreacyjnego przeznaczonego do poruszania się w pozycji stojącej, napędzonego siłą mięśni. 

Де можна їздити та з якою швидкістю

За наявності велосипедних доріжок, пересуватися на електросамокатах та інших UTO дозволено з максимальною швидкістю 20 кілометрів за годину.

За відсутності велосипедних доріжок допускається пересування загальною дорогою зі швидкістю не більше, ніж 30 кілометрів за годину.

Якщо водій електросамоката (або UTO) переміщається тротуаром через відсутність велосипедної доріжки, то він повинен пересуватися зі швидкістю руху пішоходів.

Права на транспортний засіб

За умови дотримання правил дорожнього руху повнолітні особи можуть користуватися електросамокатами та UTO вільно.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.