Tesla Model 3 став найбільш продаваним автомобілем у світі

0
274

Ілон Маск провів відеоконференцію для інвесторів Tesla, відзвітувавшись за перший квартал 2021 року. За його словами, виробництво, постачання і продажу електрокарів за вказаний період досягли кращих показників за всю історію компанії.
tesla model 3

За два попередні квартали Tesla вдалося відвантажити близько 250 000 Model 3, що дозволить вийти на поставку 500 000 автомобілів в рік. Якщо порівнювати ці показники з іншими седанами преміум-класу (BMW 3-Series і Mercedes E-Class), то Model 3 виявилася безумовним лідером на ринку, обійшовши не тільки транспортні засоби на електричному приводі, але і бензинові автомобілі. Ілон Маск припустив, що нова Model Y має всі шанси стати найбільш продаваним автомобілем на планеті, але станеться це тільки в наступному році.

Одним з чинників, що дозволив досягти відмінних продажів в першому кварталі 2021 року, стало значне зниження середньої ціни на електрокари компанії. Наприклад, в 2017-м, коли Model 3 тільки вийшла на ринок, цей показник становив близько $ 84 000, в той час як сьогодні середня вартість одного транспортного засобу Tesla доходить до $ 38 000. Сталося це завдяки будівництву нових заводів і скорочення кількості випущених Model S і Model X.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!