«Листи щастя» надсилатимуть не всім водіям – Рада ухвалила закон

0
186

Верховна Рада ухвалила закон, який скасовує необхідність надсилання на поштову адресу порушника постанов про адміністративні правопорушення, за якими вже сплачений штраф.

Відповідний законопроєкт № 5058 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо виконаних постанов” на позачерговому засіданні ВР підтримали в другому читанні та в цілому 305 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Проєктом закону пропонується скасувати необхідність надсилання на поштову адресу порушника виконаних постанов про адмінправопорушення (тобто по яких уже сплачений штраф)”, – йдеться у пояснювальній записці.

Документ вносить зміни до статей 279-1 та 291 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Встановлюється, що постанова про накладення адміністративного стягнення надсилається порушнику рекомендованим листом із повідомленням лише у разі, якщо вона не була виконана шляхом сплати штрафу протягом 15 робочих днів з дня її винесення. Підставою набрання постановою законної сили вважатиметься в тому числі її виконання, тобто сплата штрафу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!