Huawei хоче поглинути невеликого виробника електрокарів

0
124

Як пише Reuters з посиланням на своїх інсайдерів, китайський технологічний концерн Huawei Technologies, відомий в Україні перш за все своїми смартфонами, має намір всерйоз зайнятися «розумними» електрокарами і готовий під проект поглинути одного з дрібних китайських автовиробників.

Так стало відомо, що Huawei веде переговори з автомобільною компанією Chongqing Sokon про придбання його підрозділу з випуску гібридів і електромобілів Chongqing Jinkang New Energy Automobile (працює під брендом Seres ). Передбачається, що такий крок дозволить Huawei самостійно виробляти авто під своєю маркою, а не укладати контракт по збірці машин зі сторонньою компанією (як це, наприклад, має намір зробити американська Apple ).

Вихід на ринок електромобілів в Huawei розглядають як можливість диверсифікації бізнесу. Компанія вже два роки перебуває під санкціями США, що ускладнює їй роботу з постачальниками компонентів, які побоюються потрапити під непрямі обмеження.

Китайський технологічний гігант вже має досвід тісної співпраці з Chongqing Jinkang New Energy – його автомобіль Seres SF5 оснащується просунутим медіакомплексом Huawei і з кінця квітня продається через мережу технологічного гіганта. Машина з системою Huawei за два дні набрала 3000 передплачених замовлень в Китаї.

Нагадаємо, що Seres SF5 – це середньорозмірний гібридний кросовер з 1,5-літровим бензиновим двигуном і парою електромоторів, що розвивають в сукупності близько 550 к.с. Час розгону з 0 до 100 км / год – 4,7 секунди. На чистій електротязі автомобіль здатний проїхати до 180 км.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!