Виробництво нових Volkswgen Tiguan і Jetta тимчасово призупинили

Німецький автовиробник змушений був піти на крайній захід в зв'язку з нестачею чіпів.

0
463

Представники концерну Volkswagen підтвердили, що компанія змушена призупинити виробництво Tiguan з 6 по 16 травня і Jetta з 3 по 19 травня. Обидва автомобілі виробляються на заводі компанії в Пуебла, Мексика, де також збираються Taos і Golf.

У заяві VW йдеться, що «в найближчі місяці поставки мікросхем залишаться низькими». При цьому раніше на цьому тижні Volkswagen Group порадив своїм менеджерам підготуватися до більшого обсягу виробництва у другому кварталі.

«Постачальники та представники Volkswagen Group кажуть нам, що в другому кварталі нам доведеться зіткнутися з серйозними проблемами, можливо, більш складними, ніж в першому кварталі», – сказав глава Seat Уейн Гріффітс. Він додав, що керівництво концерну вирішить, які автомобілі збирати, тільки після того, як компанія отримає чіпи від постачальників.

«Ситуація ускладнилася, наприклад, через заметілі, які відбулися в Техасі, оскільки великі виробники мікросхем, що базуються там, були змушені зупинити або скоротити своє виробництво», – йдеться в заяві VW минулого тижня. «З цієї причини не можна виключати подальші коригування виробництва».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!