Новини

Експерти засумнівалися в черговому чемпіонському титулі Хемілтона

Share

Британський гонщик Формули-1 Льюїс Хемілтон залишається головним фаворитом на чемпіонський титул в сезоні 2021 року, проте цього разу у легендарного спортсмена з’явився дуже міцний конкурент.

За підсумками перших двох гран-прі в сезоні 2021 року – в Бахрейні та Італії, Хемілтон вже має одну перемогу а також 44 очки в заліку. І ці показники дозволяють британцю залишатися в статусі головного фаворита битви за підсумковий титул кампанії, яким Льюїса з самого початку нагородили беттинг-експерти.

Зокрема, ще до старту сезону аналітики компанії Леон, яка завжди пропонує великий вибір об’єктів для парі на автоспорт, оцінювали шанси Хемілтона у 65% вірогідності. Втім, наразі експерти починають сумніватися у легкій перемозі британця, і головна причина цього – поява дуже міцного конкурента, яким є голландський гонщик з команди «Ред Булл» Макс Ферстаппен. Він вже переміг на одному з гран-прі – в Бахрейні, відстає від Хемілтона у заліку лише на одне очко, а експерти вважають його шанси на титул не набагато нижчими за багаторічного гегемона Формули-1. В лінії на переможця сезону, куди допоможе потрапити сторінка огляду БК Леон, коефіцієнт на успіх Хемілтона – 1.70 тоді як шанси Ферстаппена оцінені коефіцієнтом 2.15. Тобто, якщо конвертувати ці значення у відсотки, виходить, що аналітики дають британцю 58% шансів (що значно менше, аніж перед стартом сезону), а голландцю – 46%. І це дуже солідний показник як для ситуації в цьому виді спорту, де Хемілтон довгі роки був беззаперечним номером один.

Взагалі, роблячи прогнози на Формулу-1 в останні чотири роки, дуже важко було віддати перевагу комусь іншому, аніж Хемілтону. З 2017-го по 2020-й рік Льюїс не віддавав нікому світову корону, паралельно підкорюючи один рекорд за іншим.

Наразі британець ділить з іншою легендою Формули-1 – німцем Міхаелем Шумахером, перше місце по кількості завойованих світових чемпіонських титулів. У обох їх по 7, проте Хемілтон ще має змогу вирватися у одноособові лідери. А от рекорди за кількістю виграних гран-прі (96), «поул-позішнів» (99) та місць на подіумі (167) вже і так належать лише Льюїсу, і навряд чи хтось у найближчі роки зуміє перевершити ці неймовірні досягнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Оновлений Geely Atlas відкрився на шпигунських знімках

Оновлений Geely Atlas сфотографували без камуфляжу. Кросовер Atlas, відомий у Китаї як Boyue L, змінив…

03.05.2024

BMW прогнозує спад продажу дизельних автомобілів

У BMW вважають, що продажі дизельних автомобілів продовжуватимуть падати. Це пов'язано з тим, що правила…

03.05.2024

Українські поліцейські отримали новенькі кросовери Mazda (Фото)

Уряд Франції виявив підтримку українській поліції, передавши силовому відомству 13 нових автомобілів марки Mazda. Цей…

03.05.2024

Єврокомісія вимагає більше даних від китайських автовиробників

Європейська комісія попередила трьох китайських виробників електромобілів про те, що вони надали недостатньо інформації щодо…

03.05.2024

Як водіям у “Дії“ отримати копії документів

За допомогою функції «шеринг» ви можете надіслати в необхідні установи не тільки копії своїх документів,…

03.05.2024

З 4 травня учбові транспортні засоби позначатимуть по-новому

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Кабмін опублікував нові зміни до Правил дорожнього руху, які внесені постановою від…

03.05.2024