Експерти засумнівалися в черговому чемпіонському титулі Хемілтона

0
69

Британський гонщик Формули-1 Льюїс Хемілтон залишається головним фаворитом на чемпіонський титул в сезоні 2021 року, проте цього разу у легендарного спортсмена з’явився дуже міцний конкурент.

За підсумками перших двох гран-прі в сезоні 2021 року – в Бахрейні та Італії, Хемілтон вже має одну перемогу а також 44 очки в заліку. І ці показники дозволяють британцю залишатися в статусі головного фаворита битви за підсумковий титул кампанії, яким Льюїса з самого початку нагородили беттинг-експерти.

Зокрема, ще до старту сезону аналітики компанії Леон, яка завжди пропонує великий вибір об’єктів для парі на автоспорт, оцінювали шанси Хемілтона у 65% вірогідності. Втім, наразі експерти починають сумніватися у легкій перемозі британця, і головна причина цього – поява дуже міцного конкурента, яким є голландський гонщик з команди «Ред Булл» Макс Ферстаппен. Він вже переміг на одному з гран-прі – в Бахрейні, відстає від Хемілтона у заліку лише на одне очко, а експерти вважають його шанси на титул не набагато нижчими за багаторічного гегемона Формули-1. В лінії на переможця сезону, куди допоможе потрапити сторінка огляду БК Леон, коефіцієнт на успіх Хемілтона – 1.70 тоді як шанси Ферстаппена оцінені коефіцієнтом 2.15. Тобто, якщо конвертувати ці значення у відсотки, виходить, що аналітики дають британцю 58% шансів (що значно менше, аніж перед стартом сезону), а голландцю – 46%. І це дуже солідний показник як для ситуації в цьому виді спорту, де Хемілтон довгі роки був беззаперечним номером один.

Взагалі, роблячи прогнози на Формулу-1 в останні чотири роки, дуже важко було віддати перевагу комусь іншому, аніж Хемілтону. З 2017-го по 2020-й рік Льюїс не віддавав нікому світову корону, паралельно підкорюючи один рекорд за іншим.

Наразі британець ділить з іншою легендою Формули-1 – німцем Міхаелем Шумахером, перше місце по кількості завойованих світових чемпіонських титулів. У обох їх по 7, проте Хемілтон ще має змогу вирватися у одноособові лідери. А от рекорди за кількістю виграних гран-прі (96), «поул-позішнів» (99) та місць на подіумі (167) вже і так належать лише Льюїсу, і навряд чи хтось у найближчі роки зуміє перевершити ці неймовірні досягнення.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!