Нові моделі Renault не їздитимуть зі швидкістю вище 180 км / г

Уже з наступного року нові автомобілі марок Renault і Dacia будуть оснащуватися обмежувачем швидкості, який не дозволить їм розігнатися вище 180 км / г.

0
118

Про це розповів гендиректор Renault Лука де Мео. Французький автовиробник врахував сумну статистику, згідно з якою більш ніж третина дорожніх аварій з жертвами відбувається через недотримання швидкісного режиму. Тому нові автомобілі марки матиме максимальну швидкість в 180 км / г. Причому цей параметр буде залежати від певної моделі, але в будь-якому випадку вище цієї позначки він не підніметься.

Так, наприклад, новий Megane, який встане на конвеєр у 2022-му, не вийде розігнати швидше 160 км / г. Нагадаємо, раніше швидкість своїх машин на позначці в 180 км / г обмежила шведська компанія Volvo. Крім цього, нові авто отримають спеціальний пристрій Safety coach. Він скоректує швидкість виходячи з дорожніх знаків і геолокації.

При цьому наголошується, що нововведення з обмеженням максимальної швидкості не торкнеться спорткарів під брендом Alpine. А ось на яких саме регіональних ринках будуть продаватися машини з таким доповненням, французи уточнювати не стали. Нововведення може торкнуться тільки ЄС, а може пошириться і на інші країни, де продаються машини автоконцерну.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!