В Україні планують почати будівництво платних доріг вже в цьому році

В Україні планують побудувати першу платну дорогу в цьому році

0
139

Уже в цьому році в нашій країні мають намір почати будівництво першої платної дороги. У скільки ж обійдеться проїзд по такій автомобільній дорозі українцям, розповіли в «Укравтодорі» в ефірі «Сніданку з 1 + 1».

Дороги в Україні помітно відрізняються від сусідніх країн. Щорічно величезні суми витрачаються на ремонт, але це не сильно рятує ситуацію. У Мережі з’являється безліч відео та фото з величезними дірами в асфальті. Можливо, поява платних доріг поліпшить ситуацію.

Як стало відомо, першу платну дорогу в Україні почнуть будувати вже в кінці поточного року. Найближчим часом буде оголошено конкурс на перший проект такого роду автомобільної дороги. В кінці 2021 року в відомстві мають намір зайнятися будівельними роботами.

Згідно з інформацією, водіям доведеться платити за проїзд. Один кілометр шляху обійдеться їм в 4 гривні. Саме таку ціну намір встановити на концесійних дорогах.

За підрахунками Міністерства інфраструктури, реалізація програми платних доріг дозволить залучити більше дев’яти мільярдів доларів приватних інвестицій.

Відзначається, що для початку будівельних робіт потрібно внести деякі зміни до Бюджетного кодексу. Саме цими питаннями на даний момент і займається «Укравтодор» спільно з бюджетним комітетом Верховної Ради.

Директор «Укравтодору» Олександр Кубрак повідомив, що перші платні дороги в Україні можуть з’явитися вже через три роки, в 2024 році. На підготовку потрібних документів і будівництва першої траси необхідно мінімум три-чотири роки.

Розмови про будівництво платних автобанів ведуться вже не один рік. Завдяки появі платних доріг водії зможуть відчути позитивні зміни. Крім того, це один з кроків до відновлення дорожньої інфраструктури. Якщо бути точніше, то платні дороги – це можливість отримати гроші на заходи у відповідь.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!