Новини

Авто з США стали дорожчі: скільки коштує пригнати американську «бляху»

Share

Українці все частіше купують авто за кордоном, а покупка автомобілів на американських аукціонах стала звичайною справою для наших громадян. Цього року українцям доведеться більше розщедритися. Про це повідомляє aspi.

Держмитниця 1 квітня розіслала своїм підрозділам лист, опублікований на «авто24», за витратами на транспортування, яке і регулює вартість розмитнення машин з США. Згідно з ним, в залежності від віддаленості порту, за транспортування транспортного засобу доведеться заплатити від 700 до 1,3 тисячі доларів.

Якщо раніше митниця вважала вартість доставки завжди в доларах 400, то зараз, як припускають учасники ринку, українським покупцям доведеться заплатити в середньому по 1000 доларів. При покупці авто на аукціонах США тепер потрібно буде орієнтуватися на вартість доставки моделей в Україні з кожного конкретного штату, оскільки ціни сильно відрізняються.

Більш того, таким чином, українці змушені будуть платити і більше податків, оскільки як митна вартість, так і податки віднімаються з урахуванням ціни придбаного транспортного засобу (митники беруть її з сервісів, які відстежують результати торгів в Штатах), а також вартості його транспортування безпосередньо в Україні.

У Держмитниці вирішили переглянути підхід до оцінки доставки транспортного засобу, оскільки ціновий діапазон, в залежності від місць відправки в США, може часом в порівнянні зі старою ціною в 400 доларів досягати і 1,3 тисячі американських доларів.

В незалежності від вартості транспортного засобу, державні платежі будуть збільшуватися. На 250 доларів в Одеському порту, а на 450 доларів – через порти Євросоюзу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

В Україні хочуть конфісковувати автомобілі у п’яних водіїв на користь ЗСУ

Депутати Рівненської обласної ради найближчим часом звернуться до народних депутатів Верховної Ради України, щоб вони…

04.05.2024

В Європі впроваджують новий дорожній знак

Інформаційний знак у формі білого ромба на синьому тлі не позначає смугу для автомобілів Renault.…

04.05.2024

Найдоступніший електромобіль Tesla показали у мережі

Найдешевший новий електромобіль Tesla багато покупців очікували за ціною близько 25 000 доларів. Розмови про…

04.05.2024

У Кабміні готують нові правила для водіїв – заборонять продавати авто

Українцям готують зміни правил оптової та роздрібної торгівлі вживаними автомобілями. Зокрема, пропонується запровадити норму, яка…

04.05.2024

Mercedes-Benz пояснив, навіщо потрібний електричний G-Class

Mercedes-Benz пояснив, навіщо потрібний електричний G-Class. Розробка "батарейної" версії позашляховика пояснюється "стратегією зниження ризиків". Керівник…

04.05.2024

Red Bull розсекретив дату дебюту власного гіперкара RB17

У 2025 році після 19 років роботи гоночна команда Red Bull Racing втратить свого геніального…

04.05.2024