Авто з США стали дорожчі: скільки коштує пригнати американську «бляху»

0
827

Українці все частіше купують авто за кордоном, а покупка автомобілів на американських аукціонах стала звичайною справою для наших громадян. Цього року українцям доведеться більше розщедритися. Про це повідомляє aspi.

Держмитниця 1 квітня розіслала своїм підрозділам лист, опублікований на «авто24», за витратами на транспортування, яке і регулює вартість розмитнення машин з США. Згідно з ним, в залежності від віддаленості порту, за транспортування транспортного засобу доведеться заплатити від 700 до 1,3 тисячі доларів.

Якщо раніше митниця вважала вартість доставки завжди в доларах 400, то зараз, як припускають учасники ринку, українським покупцям доведеться заплатити в середньому по 1000 доларів. При покупці авто на аукціонах США тепер потрібно буде орієнтуватися на вартість доставки моделей в Україні з кожного конкретного штату, оскільки ціни сильно відрізняються.

Більш того, таким чином, українці змушені будуть платити і більше податків, оскільки як митна вартість, так і податки віднімаються з урахуванням ціни придбаного транспортного засобу (митники беруть її з сервісів, які відстежують результати торгів в Штатах), а також вартості його транспортування безпосередньо в Україні.

У Держмитниці вирішили переглянути підхід до оцінки доставки транспортного засобу, оскільки ціновий діапазон, в залежності від місць відправки в США, може часом в порівнянні зі старою ціною в 400 доларів досягати і 1,3 тисячі американських доларів.

В незалежності від вартості транспортного засобу, державні платежі будуть збільшуватися. На 250 доларів в Одеському порту, а на 450 доларів – через порти Євросоюзу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!