В Україні власникам старих авто готують неприємності: кому і за що доведеться платити

0
237

В Україні планують ввести дорожній збір з власників авто, машини яких перевищують рівень вихлопу.

Про це повідомляє ресурс UBR.

Колишній заступник міністра інфраструктури і діючий заступник міністра фінансів Олександр Кава розповів, що Кабмін розглядає дану ініціативу, але поки її не схвалили в уряді.

Дорожній збір

Поки невідома його сума, яка буде встановлена для власників авто. А автоюрист Володимир Караваєв вважає, що такі збори не є справедливими. За його словами, податок не буде враховувати платоспроможність населення. Тим більше, що середній вік машин в Україні становить близько 20 років. З цього виходить, що багатші українці, які можуть дозволити собі купити новий автомобіль, будуть платити менше, ніж ті, які цього не можуть.

“Всі раціональні зерна, які у нас з’являються, йдуть до нас з Європи. В Європі дійсно, чим у вас вищий за вихлопом автомобіль, тим більше ви платите податків. Рано чи пізно європейцеві тримати машину буде невигідно. І потім вона перетворюється в те, що у нас називають “євробляхами”, – говорить Караваєв.

Що буде, якщо приймуть цю постанову

Збори можуть прив’язати до вартості палива, або за наявність у українців авто на дизелі або бензині.

“Якщо збір додасться до вартості акцизу, це буде означати подальше підвищення цін на паливо. І споживачі будуть не в захваті. Вартість нафтопродуктів і так зростає. Зараз ми маємо більше $60 за барель марки Brent. Правда, поки не зрозумілий ні розмір зборів, ні те, на що вони підуть”, – сказав експерт по паливному ринку Дмитро Марунич.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.