В Україні подорожчає розмитнення автомобілів із США

0
94

Найближчим часом в Україні можуть зрости ціни за процедуру розмитнення автомобілів, придбаних і доставлених зі Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомляє портал Авто24.

Відзначається, що ще 1 квітня 2021 року Державна митна служба відправила всім своїм підрозділам листа «Про витрати на транспортування», в якому регулюється нове визначення митної вартості будь-яких транспортних засобів, що ввозяться в Україну з США.

Тепер, визначаючи митну вартість автомобіля і нараховуючи на нього податки при розмитненні, на митниці будуть враховувати не тільки вартість автомобіля, але і витрати на транспортування авто в Україну. Якщо раніше ці витрати вважали уніфіковано, 400 доларів за авто, зараз підхід стане іншим.

Митники знають реальну вартість кожного ТЗ, оскільки у них підтягуються дані від сервісів, що відстежують результати автомобільних аукціонів в США. А інформацію про вартість «шиппінга» – вартість доставляння авто до України – вони можуть отримувати з супутньої документації. Залежно від віддаленості порту США, вартість доставляння варіюється від 700 до 1300 доларів США.

При цьому для уникнення помилок митниця на сторінці 51 зазначеного листа сторінці розіслала своїм підрозділам додаток з вартістю транспортування автомобілів від найбільших перевізників з різних портів України.Тепер, кажуть експерти, середня вартість транспортування авто в Україну може зрости з 400 до 1000 доларів. Оскільки на цю вартість нараховується 20% ПДВ, він виросте з 80 доларів зараз до 200 доларів. Таким чином, вартість розмитнення зросте в середньому на 120 доларів за умови, що порт, з якого доставляється автомобіль, розташований не надто далеко.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!