У Xiaomi скоро можуть з’явитися клієнти … від Volkswagen. Бренд хоче власну машину

0
28

Не виключено, що незабаром ми побачимо на дорогах електромобілі з логотипами компаній, які зараз асоціюються в першу чергу зі смартфонами та іншої побутової електронікою – Xiaomi має намір приєднатися до гри.

Audi, Mercedes, Volvo, а може Apple або Xiaomi?

В даний час автомобільний ринок асоціюється в першу чергу з брендами Volkswagen, BMW, Mercedes, Ford або Volvo – тобто компаніями, які виробляють автомобілі на протязі декількох десятиліть. Tesla можна вважати тут новим гравцем, хоча, як показують дані про продажі, Tesla непогано справляється з набагато більш досвідченими суперниками.

Не виключено, що незабаром до конкурсу приєднаються і інші компанії, які мріють про успіх – порівнянному або навіть більшій, ніж у Ілона Маска. Ми все більше і більше чуємо про Apple Car, а також про продукт Xiaomi. Так, китайці, які вже майже все продають, але все ж хочуть вийти на автомобільний ринок.

Електромобіль Xiaomi наближається

Згідно Reuters з посиланням на власні джерела, Xiaomi націлена на масовий ринок. Отже, він не обов’язково буде конкурувати з Apple, BMW або Mercedes. Я вважаю, що це приверне тих же клієнтів, які вважають за краще базові варіанти Volkswagen Golf або Skoda Octavia.

Подробиці про характеристики електромобіля поки не розголошуються. Ми щойно дізналися, що автомобілі, ймовірно, будуть проводитися на заводах китайського автовиробника – Great Wall Motors.

Цікаво, що прем’єра автомобіля Xiaomi може відбутися раніше, ніж ми очікували. Кажуть, що перші агрегати покинуть завод в 2023 році. Це означає, що він дебютує помітно раніше, ніж автомобіль Apple.

Чим буде виділятися електромобіль Xiaomi? Напевно, привабливою ціною. Крім того, його можна краще інтегрувати з усією «екосистемою» компанії, як з різними послугами, так і з обладнанням. Як і раніше слід очікувати хорошого покриття і безлічі сучасних програмних рішень, а також безлічі систем підтримки драйверів.

Як я вже говорив, прем’єра першої моделі може відбутися через два роки. Однак я б не був готовий до того, що тоді в Україні і країнах СНГ з’явиться і електромобіль. Не виключено, що доведеться чекати довше, і компанія спочатку спробує свої сили на внутрішньому ринку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!