Toyota і Tesla збираються розробити доступний електромобіль

0
373

Корейське видання Chosun з посиланням на джерела в Toyota розповідає, що японська компанія здатна об’єднатися з Tesla для виробництва доступного електричного кросовера. Самі компанії поки ніяк не прокоментували ці чутки.

Видання заявляє, що кузов для електромобіля надасть Toyota, а ось Tesla займеться бортовою електронікою і програмним забезпеченням. Американська компанія отримає бюджетний електромобіль і при цьому зекономить на розробці і впровадженні, а заодно підвищить свої продажі в Японії. Toyota же зможе надолужити відставання в сегменті електрифікованих машин.

Зауважимо, що це вже не перший випадок, коли компанії з’єднуються для роботи над електричними автомобілями. Ще на початку минулого десятиліття Toyota інтегрувала техніку від Tesla в кросовер RAV4. Модель була укомплектована електромотором з віддачею 150 к.с. в поєднанні з акумуляторною батареєю на 41,8 кВт * год. Однак через деякий час японська компанія прийняла рішення заглибитися в розробку водневого транспорту, а електричні моделі відійшли на другий план.

Варто нагадати, що Tesla розповідала про плани по випуску «народного електрокара» ціною в 25 тисяч доларів ще в 2020 році. За останніми даними розробкою даної моделі займеться чи не альянс Toyota і Tesla, а китайський підрозділ американського бренду. Саме для розробки бюджетної моделі Tesla хоче побудувати в Шанхаї науково-дослідний центр.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!