Новини

В Україні можуть злетіти ціни на вживані авто

Share

У 2020 році в Україні істотно зросли ціни на б / у авто з США. При цьому, як очікується, вони і будуть рости і далі. Сприяють такій тенденції кілька причин, які зав’язані саме на внутрішньому ринку Америки.

Так, ще влітку 2020 року видання auto.24tv опублікувало матеріал, у якому докладно розповіла, що в США почали рости ціни на «битки»: наприклад, популярний Ford Fusion з 2,0-літровим двигуном всього за три місяці підскочив зі середніх 900 доларів до 4 000 доларів. Серед причин такого зростання колеги вказали зменшення пропозицій на аукціонах при тому ж попиті. Як би банально не звучало, через карантин американці стали менше їздити, відповідно, і рідше потрапляти в ДТП. Крім того, ускладнилася процедура доставки автомобілів на аукціони – транспорт, логістика.

Однак це не єдина причина, через що в США дорожчали і продовжують дорожчати машини.

Ще один фактор, що сприяє такій тенденції – зростання цін на цілі б / у авто в Америці. Як повідомляють місцеві ЗМІ, за рік середня ціна уживаного автомобіля в Сполучених Штатах зросла майже на 14 відсотків і склала 23 000 доларів. Причина все та ж: надто мало автомобілів для продажу під час пандемії і занадто багато покупців.

При цьому підвищення цін відбулося в невідповідний час для клієнтів, оскільки багато зазнавали фінансових труднощів, а інші шукали машину, щоб уникнути поїздок на громадському транспорті через коронавируса. У той же час багато американців відмовилися від покупки нового авто і вирішили розглянути варіант придбання, уживаного авто. Знову-таки, через зростання цін! Так, згідно з даними edmunds.com, за той же 2020 й ціна нового автомобіля досягла рекордних 40 578 доларів, що на 6% більше, ніж роком раніше. При цьому посилювало становище справ ще й те, що нові авто виявилися в дефіциті, коли минулої весни багато автовиробників закрили свої заводи, щоб зупинити поширення коронавирусной інфекції.

Нарешті, через пандемію постраждав і сегмент лізингових авто, які щорічно поповнюють американську «вторинку» в кількості понад 3 млн од. Американці перестали брати автомобілі в тимчасове користування за фіксовану щомісячну плату, відповідно, дилери з продажу б / у авто недоотримають продукцію для подальшого продажу ще якийсь час.

В кінцевому рахунку стрибок цін призвів до створення трьох класів покупців автомобілів: багатих, які можуть купити новий автомобіль, споживачів із середнім достатком, які можуть придбати тільки вживану машину, а людей з низьким доходом або поганою кредитною історією, які змушений купувати старі авто. У цьому ключі в США стався безпрецедентний випадок – виріс попит на автомобілі з пробігом понад 100 000 миль (160 тис. Км), на які, до речі, до недавніх пір претендували українці.

Очевидно, що американські авто можуть настільки підскочити в ціні, що їх просто буде невигідно возити в Україну. Причому це стосується хороших (живих) автомобілів – мотлох ж, швидше за все, будуть імпортувати і далі, отже, його кількість зросте ще більше на вітчизняному ринку б / у авто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

BMW прогнозує спад продажу дизельних автомобілів

У BMW вважають, що продажі дизельних автомобілів продовжуватимуть падати. Це пов'язано з тим, що правила…

03.05.2024

Українські поліцейські отримали новенькі кросовери Mazda (Фото)

Уряд Франції виявив підтримку українській поліції, передавши силовому відомству 13 нових автомобілів марки Mazda. Цей…

03.05.2024

Єврокомісія вимагає більше даних від китайських автовиробників

Європейська комісія попередила трьох китайських виробників електромобілів про те, що вони надали недостатньо інформації щодо…

03.05.2024

Як водіям у “Дії“ отримати копії документів

За допомогою функції «шеринг» ви можете надіслати в необхідні установи не тільки копії своїх документів,…

03.05.2024

З 4 травня учбові транспортні засоби позначатимуть по-новому

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Кабмін опублікував нові зміни до Правил дорожнього руху, які внесені постановою від…

03.05.2024

Opel Mokka став гібридом і не шокував ціною

Кросовер Opel Mokka вийшов на ринок у новій версії під назвою 1.2 Turbo Hybrid eDTC.…

03.05.2024