Geely показала, з чим буде конкурувати з Tesla

0
342

Про китайському бренд Zeekr, який належить Geely, заговорили менше місяця назад, а зараз компанія представляє свою першу серійну модель.

Це великий універсал з індексом 001, який насправді є злегка перероблену версію прототипу Lynk & Co Zero, який дебютував в минулому році. У нього також є електропривод, подробиці про його агрегатах стануть відомі на прем’єрі 15 квітня.

Китайці пояснили, що концепція Zero була підготовлена ​​для бренду Zeekr з самого початку і навіть була зашифрована в назві прототипу. Перші дві букви в назві бренду і моделі збігаються, причому Ze – це скорочення від «нуль», «E» означає «електричний», а Kr – хімічний елемент криптон.

Сам Zeekr 001 має довжину 4,95 метра, а відстань між двома осями складає 3 метри. Модель заснована на платформі Sustainable Experience Architecture (SEA) з запасом ходу до 700 км на одному заряді акумулятора, а розгін від 0 до 100 км / год складає 4 секунди.

Поява в лінійці Geely Group нового бренди означає, що у китайського виробника вже є два преміальних бренду – Lynk & Co і Zeekr. Перший буде займатися виробництвом гібридів, а другий – електромобілів, щоб конкурувати з моделями Tesla.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!