Українцям стало складніше купувати старі авто з Литви

0
442

Для українців ускладнилося придбання б / у автомобілів з Литви.

Керівник онлайн-проекту Autoplius.lt Артурас Мізарас розповідає, що головним фактором, який ускладнить покупку, стало підвищення цін на старі автомобілі. Ціни на автомобілі в Литві зросли на 30% за останній рік. Найбільший стрибок цін припав на осінь минулого року.

Зростання вартості старих авто сталося через те, що був введений карантин. Як відомо в період локдауна імпортувати транспортні засоби з інших країн дуже складно. В Литву стало надходити менше б / у машин, а попит залишився як і раніше високим. Литовський ринок уживаних автомобілів істотно скоротився. До пандемії українці могли вибрати собі машину серед близько 1500 пропозицій, а тепер цей показник становить лише близько 300.

Варто зазначити, що через пандемію українцям стало складніше потрапити в Литву. З’явилася додаткова стаття витрат у вигляді здачі обов’язкового тесту на коронавірус для благополучного перетину кордону.

Литовські торговці розповідають, що українці приїжджають на ринок, але для покриття витрат, купують автомобілі великими партіями – навіть по 10 примірників. Попит серед українців на старі автомобілі в Литві все ще досить високий.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!