Аналітики назвали найдорожчу в світі платну дорогу

0
249

Фахівці австралійської страхової компанії Budget Direct провели дослідження і з’ясували, що найдорожчою в світі платною дорогою є 580-кілометрова Пенсильванская магістраль в США, відома як I-76.

Фахівці розповіли, що шосе довгою 360 миль (близько 580 км), яке в США позначається як Interstate 76 або просто I-76, перетинає штат Пенсільванія на північному сході країни. За підрахунками експертів проїзд по ньому обійдеться в 112,91 долара. На таку суму вийде якщо враховувати невеликий відрізок, що йде на північ від Філадельфії до Скрентона. Без цієї ділянки вартість проїзду становить 92 долари, що все одно робить трасу I-76 найдорожчою платною трасою в світі. На другому місці знаходиться австрійська високогірна дорога Гроссглокнер. Проїзд по даній трасі обійдеться в 45 доларів.

За середньої вартості проїзду по платних дорогах США знаходиться лише на 11 місці в світі (6 доларів). Найдорожчі платні дороги в Швейцарії, де за проїзд в середньому доведеться заплатити 40 доларів. Друге місце займає Австрія з 17 доларів, за нею йдуть Фарерські острови (16 доларів), Хорватія (15 доларів) і Данія (10 доларів).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!