Mercedes-AMG готує високопродуктивну модель

0
212

Mercedes-AMG нещодавно представив нову флагманську модель на базі AMG GT 4-Door. Цей новий варіант буде відомий як GT 73e і буде швидший, ніж GT 63 S, який видає 630 кінських сил і 900 Нм крутного моменту. GT 63 S вже потужніша, ніж BMW M5 CS, але GT 73e повинен вивести AMG на новий рівень з передбачуваною потужністю 800 к.с. завдяки 4,0-літровому двигуну V8 з подвійним турбонаддувом і плагін-гібридну силову установку. І, оскільки підрозділ AMG любить ділити свої двигуни між декількома моделями, чотиридверний GT може бути не єдиним, у якого з’явилася версія «73».

Агентство Міністерства торгівлі США (USPTO) видало патент на нову торгову марку Daimler AG під назвою «E73». Грунтуючись на інших недавніх документах Mercedes, ми схильні вважати, що ця модель може стати серійною моделлю, яка буде стояти в лінійці вище нинішнього Mercedes-AMG E63.

Чотиридверний AMG GT використовує ту ж платформу, що і E-Class, тому здається ймовірним, що новий силовий агрегат 73 PHEV компанії легко поміститься в обидва автомобілі. На даний момент жоден з прямих німецьких конкурентів AMG не створив гібридних версій своїх високопродуктивних седанів. Як повідомлялося раніше, Audi працювала над гібридним RS7 потужністю 700 к.с., але ці чутки не підтвердилися. Про гібридному BMW M5 подібних чуток і зовсім не надходило.

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid – єдиний електрифікований конкурент в цій сфері, який після недавнього оновлення видає 689 к.с. і 870 Нм крутного моменту. Якщо GT 73e і E73 прибудуть з потужністю, близькою до заявленої за чутками цифрі 800 к.с., вони можуть одним махом знищити RS7, M5 і Panamera.

Варто відзначити, що торгова марка E73 не має в кінці малої літери «e», як GT 73e. Можливо, це зроблено для того, щоб уникнути плутанини з E73e, а, можливо, E73 буде не гібридом, а скоріше більш хардкорним варіантом E63, схожим на M5 CS. Однак у вихідній реєстрації товарного знака GT 73, нагадаємо, також була відсутня рядкова буква «е». Mercedes вже має діючі товарні знаки SL73, G73 і S73, натякаючи, що в розробці знаходиться ряд «73-х» версій існуючих автомобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!