Aston Martin випустить новий електричний спорткар і кросовер

0
73

Бренд Aston Martin планує представити дві повністю електричні моделі: спорткар і кросовер, виробництво яких почнеться в 2025 році. Про це в інтерв’ю виданню Financial Times повідомив головний акціонер британської марки, Лоуренс Стролла.

Раніше повідомлялося, що перший електрокар компанії Aston Martin побачить світ не пізніше 2026 року, але тепер Лоуренс Стролла згадав відразу дві електричних моделі. З його слів, електричний спорткар фахівці марки постараються виконати схожим на автомобілі з традиційним ДВС: зокрема, на модель DB11 . Новинка отримає переднє розташування двигуна і, найімовірніше, привід на задні колеса.

Одночасно зі спорткаром на ринок виведуть ще одну новинку Aston Martin – повнопривідний кросовер з електричним силовим агрегатом. Дизайн обох електрокарів поки не затвердили, зазначив Лоуренс Стролла, проте вже відомо, де налагодять виробництво: спорткари будуть випускати в британському Гейдоне, де знаходиться штаб-квартира марки Aston Martin , а кросовери – на підприємстві в Уельсі.

Ймовірно, електродвигунами та акумуляторами з новинками компанії Aston Martin поділиться Mercedes-Benz , який володіє 20% часткою британського автовиробника. Стролла зазначив, що бренд Aston Martin вже знаходиться попереду майбутніх конкурентів за завдяки партнерству з німецьким автогігантом. При цьому британці поки не випустили жодного електромобіля або гібрида.

Що стосується ключових відмінностей від конкурентів і електричних моделей Mercedes-Benz , то, за словами Лоуренса Стролла, вони будуть полягати в «наших прекрасних кузовах, підвісці, динаміці і індивідуально оформлених інтер’єрах».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!