Ілон Маск: Tesla і Ford ніколи не збанкрутують

0
120

В кінці минулого тижня в своєму Твіттері Маск повідомив, що Tesla і Ford – єдині американські виробники автомобілів, що не збанкрутували досі, але за час свого існування кожен з них хоча б раз був близький до цього. За словами Маска, «прототипи прості, виробництво складне, а отримання позитивного грошового потоку болісно». Генеральний директор Ford Джим Фарлі підтримав Маска, відповівши: «Повага».

Маск додав, що довгі робочі тижні його самого і співробітників врятували Tesla від того, щоб вона виявилася на місці більшості інших автовиробників в США. Підприємець вперше відверто повідомив в листопаді 2020 року, що Tesla знаходиться всього в місяці від банкрутства, оскільки намагається запустити Model 3 в масове виробництво. Більш того, в 2008 році компанія ще раз зіткнулася з проблемою банкрутства, але була врятована, отримавши від інвесторів 40 млн доларів.

«Я вклав свої останні гроші, хоча думав, що ми все одно програємо», – сказав тоді Маск. «Але для Tesla бездіяльність стало б вірною смертю. Надзвичайно складно зібрати гроші для стартапу з виробництва електромобілів (тоді це вважалося супер вивертким), в той час як такі стійкі, як GM і Chrysler, збанкрутували ».

При цьому на початку 2021 року Ілон Маск зі своїм власним капіталом приблизно у 156,9 мільярда доларів став другим в списку найбагатших людей в світі після Джеффа Безоса з Amazon.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!