Українських водіїв попередили про нові штрафи

В Україні знову внесли зміни до правил дорожнього руху

0
681

У Кабінеті міністрів України затвердили поправки, що змінюють діючі раніше правила, які стосуються перевезення дітей в автотранспортних засобах . Документ вже доступний до ознайомлення на офіційній сторінці Кабміну.

Тепер без фіксуючого автомобільного крісла дозволили перевозити дітей, навіть якщо їм ще не виповнилося 12 років, однак лише в тому випадку, якщо їх зростання відповідає деякими параметрами. Зокрема, раніше заборонялося переміщати без автокрісла дітей, які не досягли віку в 12 років або з ростом менш, ніж 145 сантиметрів. 

З 24 лютого 2021 року вікові обмеження скасували, але залишили ті, що відносяться до зростання дитини. Втім, в цій же постанові уточнили, що такі правила не стосуються пасажирських автобусів, карет “швидкої допомоги”, або спеціалізованих автотранспортних засобів ГСЧС, МВС, ЗСУ та подібних відомств, а термін “спеціальний засіб” для транспортування, до цього що використовується в ПДР, замінили на “дитяча утримує система”.

Також в урядовому документі дозволили перевозити дітей віком до 3 років на передніх пасажирських сидіннях, але тільки в тому випадку, якщо автовласник встановить “дитячу утримуючу систему” проти напрямку руху, відключивши при цьому передню подушку безпеки. Визначили в уряді і параметри “утримує системи”: вона повинна надійно фіксувати дитини як в похилому, так і в сидячому положенні, що в разі екстреного гальмування або зіткнення зменшить ризик травмування дітей, так як обмежить рухливість тіла.

 

Таким чином, якщо врахувати, що з жовтня 2019 року діють штрафні санкції за транспортування дітей без автомобільних крісел, якщо у водія не буде “дитячої утримує системи” для дитини менше 145 сантиметрів зросту, то він заплатить за перше порушення 510 гривень, а за повторне – 850 гривень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!