Власники машин на єврономерах матимуть 180 днів на розмитнення авто

0
632

Закон про зміни до Податкового та Митного кодексів Верховна Рада планує прийняти наприкінці березня цього року.

Запорізькі власники автівок із закордонною реєстрацією матимуть обмаль часу, аби підготуватися до початку дії обмеженого терміну розмитнення машин.

Закон про зміни до Податкового та Митного кодексів Верховна Рада планує прийняти наприкінці березня цього року.

Про це журналістам Суспільного повідомив голова ГО “Авто Євро Сила” Влад Погорєлов, пише Четверта студія.

Більшість власників автівок, які були придбані за кордоном і зараз експлуатуються із єврономерами в Україні, гадки не мають про особливості практичного розмитнення та необхідної документації на власний технічний засіб.

“Ті документи, які ми бачимо щоденно, люди їх починають потроху готувати, умовно з десяти — три автівки абсолютно точно розмитнення не пройдуть. Крім того вони мають підроблені документи і це буде заснуванням для того аби на митниці виписати власникові величезний штраф та потім конфіскувати автівку. Тому ми наполегливо рекомендуємо звертатись за роз’ясненнями до нас, аби уникнути купи зайвих фінансових проблем”, – розповідає Влад Погорєлов.

Влад Погорєлов додає, що законопроекти 46-43 і 46-44 спрямовані лише на разову легалізацію за доступними цінами автівок, які ввезені в Україну у певний період: “Законопроекти, які б працювали на постійній основі і зробили автівку доступною назавжди – вони відкладені. Наразі потрібно розуміти, що період розмитнення автівок за новими правилами буде досить обмежений – 180 днів і цього терміну може не вистачити аби зібрати повний комплект документів. Отже, відшукати власника авта в Європі, який зніме з обліку автомобіль, який також надасть дозвіл на куплю-продажу – це тривалий термін – близько двох місяців. Тому аби потім не мати проблем із митницею і поліцією, то зволікати явно не варто”.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!