Toyota може відкласти випуск позашляховика Land Cruiser 300 через дефіцит чіпів

0
164

Компанія Toyota може приблизно на місяць змістити графік виведення на ринок позашляховика Land Cruiser нового покоління. Як пише видання BestCarWeb, це пов’язано із затримками поставок деяких комплектуючих. При цьому виробництво актуального Land Cruiser 200 вже завершено. Йдеться про ринок Японії.

Раніше виробник планував відкрити прийом попередніх замовлень на новий Land Cruiser вже в квітні, а повноцінні продажі повинні були стартувати в травні. Однак зараз початок продажів перенесено на липень з очікуваними поставками перших товарних екземплярів на домашньому ринку ближче до кінця літа. Відкриття прийому попередніх замовлень може відбутися в травні. При цьому деякі дилери, опитані виданням, стверджують, що затримка виявиться тривалішою і складе близько трьох місяців.

Пов’язано це з перебоями в поставках мікросхем і інших електронних компонентів: ця галузь ще не відновилася після коронавірусних обмежень. При цьому виробництво актуального покоління Toyota Land Cruiser було зупинено ще в лютому, і зараз потенційним покупцям доведеться або розшукувати залишилися на складах дилерів машини, або чекати можливості купити позашляховик нового покоління.

Напередодні повідомлялося, що Toyota Land Cruiser нового покоління збереже атмосферний мотор. Таким чином, в гамі «300-го» має бути відразу кілька різних двигунів, в тому числі дизельний і мінімум два бензинових.

Очікується, що в бензинову лінійку увійдуть рядна «турбошестерка» об’ємом 3,5 літра і 4,0-літровий “атмосферник”, а дизельну представить зовсім новий мотор на 3,3 літра, характеристики якого досі не розкриті. Нарешті, на деяких ринках у «Крузака» напевно буде і гібридна силова установка потужністю близько 480-500 кінських сил.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!