Оголосили півфіналістів конкурсу «Всесвітній автомобіль року»

0
208

Організатори конкурсу World Car of the Year опублікували «шорт-лист» кращих моделей авто, серед яких будуть обрані переможці.

Окрім головної номінації конкурсу World Car of the Year оголосили також і півфіналістів ще в чотирьох категоріях, і приблизно половина з претендентів на перемогу офіційно продається в Україні. При цьому в даному переліку немає жодної машини з Північної Америки.

За головну номінацію «Всесвітній автомобіль року» будуть боротися Audi A3 , BMW 2-Series (в чотиридверний версії) і 4-Series , компактний електрокар Honda e і більший електромобіль Volkswagen ID.4 , а також Mercedes-Benz GLA , Toyota Yaris , Mazda MX-30 і дві моделі марки Kia – K5 і Sorento .

У номінації «Автомобіль року для міста» в півфінал потрапили вже згадані Honda e , Toyota Yaris , а також Honda Jazz і дві моделі компанії Hyundai – i10 і i20 . «Преміальний автомобіль року» визначатимуть серед Land Rover Defender нової генерації, Mercedes-Benz S-Class , Aston Martin DBX , Polestar 2 і BMW X6 . М-модифікація баварського крос-купе нарівні з BMW X5 M виявилася претендентом на звання «Спорткар року»: конкурувати з ними буде знову ж Toyota Yarisв «зарядженому» GR-варіанті, Audi RS Q8 , Porsche 911 Turbo і ще один спорткар з Баваріі- M2 CS .

Список претендентів на титул «Дизайн року» склали з учасників інших категорій. На титул найкрасивішої машини претендують Land Rover Defender , Honda e , Mazda MX-30 , Polestar 2 і Porsche 911 Turbo . Так, 30 березня журі визначить фіналістів конкурсу World Car of the Year в кожній номінації, а переможців назвуть 20 квітня.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!