Названі найпопулярніші електромобілі в Україні в 2021 році

0
67

Навіть не дивлячись на те, що зарядна інфраструктура для електрокарів в нашій країні, м’яко кажучи, залишає бажати кращого, продажу електромобілів не припиняються. AUTO-Consulting з’ясував, які електричні моделі лідирують в нинішньому році.

За даними AUTO-Consulting, в січні 2021-го продажі нових електромобілів у нас в країні, вперше за кілька останніх років, не продемонстрували зростання. У порівнянні з січнем 2020 го, нових електромобілів було продано у нас на 10% менше. Хоча, в 2020-м, в порівнянні з 2019-м, зростання продажів нових електрокарів склав у нас майже 23%.

Не виключено, що однією з причин такого зниження продажів став січневий карантин. А також – морози, які, як відомо, скорочують пробіг електрокарів, які працюють від акумуляторної батареї. Ну і, звичайно – імпорт б / у електромобілів.

Проте, за статистикою AUTO-Consulting, падіння продажів електричних версій зафіксовано тільки серед легкових авто. Тут воно склало майже 41%. У той же час, в сегменті SUV спостерігається зростання, більше, ніж на 19%.

Таким чином, на сьогоднішній день, за статистикою AUTO-Consulting, електричним моделям в загальній структурі ринку нових авто, належить 0,9%. У сегменті легкових авто їх – 1,25%. У сегменті SUV – 0,75%.

За даними AUTO-Consulting, в нинішньому році серед нових легкових електромобілів лідирує BMW i3. Можна сказати, що цей баварський електрокар повернув собі втрачене в минулому році лідерство.

А ТОП-5 найпопулярніших легкових електрокарів виглядає так:

1. BMW i3
2. BAIC EU5 і Tesla Model 3
3. Porsche Taycan і Volkswagen E Lavida
4. Mini Cooper

А ТОП-10 найпопулярніших електричних SUV

1. Hyundai Kona
2. Tesla Model X
3. Audi e-tron
4. Jaguar i-Pace
5. Tesla Model Y, JAC iEV 7S, Dong Feng X NV
6. Audi Q2, JAC S4, Chery Tiggo, GAC VE-1, Neta U.

У минулому році беззаперечним лідером продажів була Audi e-tron.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!