Новини

В Україні прогнозують зростання цін на вживані автомобілі

Share

У 2020 році в Україні помітно піднялися ціни на старі машини, що ввозяться з США. Очікується, що вони будуть продовжувати рости. Підвищення цін пов’язане з декількома подіями, які відбуваються на внутрішньому ринку Америки.

Ще влітку минулого року був проведений аналіз цін в США на «битки»: так, середня ціна Ford Fusion з 2,0-літровим двигуном піднялася з 900 до 4 000 доларів. Такий стрибок пояснили зменшенням пропозицій на аукціонах при тому ж попиті. Також взяв участь карантин, через якого люди менше їздили на машинах, отже, зменшилася кількість ДТП. Також стала складніше доставка автомобілів на аукціони.

Але є й інші причини подорожчання машин.

На це вплинуло і збільшення цін на цілі старі автомобілі в Америці. За рік середня вартість вживаного авто виросла на 14% і склала 23 000 доларів. Це також стало наслідком занадто малої кількості авто на продаж при великому попиті під час карантину.

При цьому підвищення цін відбулося в поганий для потенційних покупців час: багато в той період зазнавали фінансових труднощів, а хтось шукав машину щоб уникнути поїздок в громадському транспорті. Також через зростання цін деякі американці замість покупки автомобіля в салоні вирішили придбати машину на вторинному ринку. У 2020 році вартість нового автомобіля сягнула 40 578 доларів, що на 6% більше цін в 2019 році. Погіршив стан речей і дефіцит нових машин, коли навесні багатьом виробникам довелося закрити свої заводи.

Також пандемія похитнула сегмент лізингових авто, які щороку надходять на вторинний ринок в кількості більше 3 млн машин. Так як американці перестали брати машини в тимчасове користування, у дилерів з продажу вживаних авто буде нестача продукції для подальшого продажу ще якийсь час.

В результаті підвищення цін розділило потенційних покупців на три категорії: людей в достатку, які можуть дозволити собі нову машину; споживачів із середнім заробітком, які можуть купити тільки вживане авто; і людей з низьким доходом, які змушені купувати старі машини. Варто зазначити, що в США збільшився попит на авто з пробігом більше 100 000 миль (160 000 км).

З усього цього можна зробити висновок, що скоро американські автомобілі буде просто невигідно ввозити в Україну. Це стосується тільки хороших машин – а мотлох як імпортували, так і будуть імпортувати далі, тобто його кількість в країні буде тільки рости.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Експерти назвали автомобілі, які втрачають у ціні найбільше в перший рік

Амортизація – це явище, яке торкається майже всіх нових автомобілів. За рідкісним винятком (чи то…

08.05.2024

BMW показала нову M4 CS (фото)

Компанія BMW представила повнопривідне купе M4 CS. У модельному ряду марки новинка займе місце між…

08.05.2024

Volkswagen запустив дизельну версію Passat 2024 з повним приводом

Volkswagen Passat 2024 року , одна з найпопулярніших моделей на ринку седанів, тепер доступний з…

08.05.2024

Несподівані проблеми у власників електромобілів: чому їх так мало купують

Запас ходу на одній зарядці часто сприймається як проблема минулого, оскільки багато електромобілів тепер можуть…

08.05.2024

Дилер розкрив головний недолік Volkswagen Multivan, який робить його небезпечним

Volkswagen Multivan 2024 є одним із найстаріших авто в лінійці VAG. Люди купують його для…

08.05.2024

Audi A3 претендує на звання бюджетного автомобіля

З моменту останнього оновлення Audi A3 машина отримала не тільки оновлений екстер'єр, але й удосконалену…

08.05.2024