Електромобіль Ioniq 5 користується ажіотажним попитом

0
1078

Hyundai Ioniq 5 – це перший продукт на новій електромобільної платформі E-GMP, конструкція машини в принципі не передбачає використання ДВЗ. Ioniq 5 являє собою кросовер з кузовом типу «п’ятидверний хетчбек», дизайн машини виконаний в стилі ретро і відсилає до Hyundai Pony 1975 го.

Мета з продажу на весь 2021 рік була спочатку поставлена на рівні 26,5 тис. одиниць. Таким чином, новинка побила рекорд за попереднім замовленням серед всіх автомобілів Hyundai Motor . До цих пір першість за цим показником належало вену Kia Carnival четвертої генерації, яка була представлена в серпні минулого року. Тоді обсяг замовлень склав 23 тис. машин.

Роздрібна ціна Ioniq 5 в Кореї становить близько 50 тис. доларів (близько 3,73 млн руб) за версію Exclusive і 55 тис. Доларів в (близько 4,1 млн рублів) – за комплектацію Prestige . З урахуванням податкових пільг центрального уряду (до 3 тис. доларів) і різних субсидій (до 11 тис. доларів в Сеулі) Ioniq 5 можна буде придбати за ціною трохи більше 30 тис. доларів, відзначається в повідомленні компанії-виробника.

Протягом декількох місяців новинку почнуть продавати в Євросоюзі і США. Про можливість її появи в Україні поки точної інформації немає.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!