Юрист розповів про нюанси розмитнення “євроблях”

0
2690

Розмитнення “євроблях” в Україні незабаром будуть відбуватися за новими правилами. Громадяни, які ввезли транспортний засіб на іноземній реєстрації до 31 грудня 2020 року, зможуть розмитнити його за 1000 євро.

Український юрист Олександр Кудрявцев каже, що плюс у всій цій ситуації, це те, що влада докладає зусилля для вирішення питання з “евробляхамі”. Ті, хто завіз такі автомобілі в Україну, отримали можливість здійснити їх легалізацію і зробити це на прийнятних умовах.

Серед плюсів експерт відзначив і те, що не всі транспортні засоби потрапляють під пільгову розмитнення, адже законопроект поширюється на авто, які не відповідають екологічним нормам “Євро-2”. Це означає, що всі інші транспортні засоби права на пільгову розмитнення не мають.

Є і негативні моменти, наприклад – мало часу. За словами Олександра Кудрявцева, який є керуючим адвокатським бюро, 180 днів не вистачить на всіх, навіть якщо реєстраційні органи будуть працювати цілодобово протягом семи днів на тиждень.

“Підводні камені” нових правил

Юрист розповів і про так званих “підводні камені”. За його словами, за документами велика частина “евроблях” не є власністю українських водіїв. Найчастіше їх оформляють на іноземну фірму з місцем реєстрації в Литві, Латвії та Польщі, або ж на рядового жителя Європейського союзу.

Олександр каже про те, що українські водії їздять за дорученням. Тепер же водіям необхідно відшукати власників цих автомобілів, не факт, що вони погодяться оформляти договір купівлі-продажу, щоб передати право власності на транспортний засіб водієві з України. Навіть якщо припустити, що водій з України зможе відшукати власника в Європі, то туди неможливо буде потрапити в умовах карантину.

Юрист підкреслив, що в законопроекті закладено порушення конституційного принципу рівності українців. На завершення Олександр підкреслив, що неякісні, застарілі і екологічно брудні транспортні засоби нікуди не зникнуть.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!