Рада готує сюрприз власникам “євроблях”

0
5533

Українським водіям готують приємний сюрприз, який полягатиме в спрощеному і дешевшому розмитненні автомобілів на іноземній реєстрації.

Про це повідомляє портал “Хвиля” з посиланням на матеріал агентства “РБК-Україна“.

Незабаром розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації в Україні не буде перевищувати суми в тисячу євро. Згідно із заявою голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, українські парламентарії вже розробили відповідний законопроект, який найближчим часом може бути прийнятий Радою.

Власники автомобілів на іноземній реєстрації, чиї транспортні засоби були ввезені в країну до першого січня поточного року, повинні будуть сплатити за розмитнення приблизно тридцять тисяч гривень.

“Це разова акція по відношенню до машин, які вже ввезені. Людина платить один раз, і ми більше не повертаємося до цього питання. Ми розуміємо, що насправді розмитнення авто згідно з чинним законодавством вимагає пред’явлення відповідної документації і не виключає подальшої перевірки, чи законно воно було вивезено з Польщі або Латвії, або не отримали люди, які його продали, утилізаційний збір, що може скласти труднощі для розмитнення”, – пояснив Данило Гетманцев.

Був зроблений окремий акцент на тому, які показники зможуть вплинути на вартість розмитнення так званих “євроблях”. Йдеться про вік транспортного засобу, тип його двигуна і об’єм цього двигуна. На сьогоднішній день сума розмитнення “євробляхи” складається з акцизу, мита і ПДВ. Акциз розраховується з множення базової ставки на двигун і його вік.

Базова ставка є ставкою податку в євро за одну одиницю транспортного засобу. Мито становить десять відсотків від вартості транспортного засобу, заявленої в документах на авто. ПДВ становить двадцять відсотків від суми акцизу, мита і вартості машини.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!