Компанія Tesla запатентувала унікальну технологію стеклоочистки для свого Roadster

0
319

Tesla запатентувала унікальну технологію стеклоочистки. Дана система включає в себе один «двірник», який за допомогою електромагнітного приводу зможе повністю очищати все скло. Першою моделлю з таким оснащенням стане оновлений Tesla Roadster.

Натомість традиційних щіток, інженери Tesla розробили єдиний «двірник», робота якого здійснюється за допомогою електромагнітного приводу. Механізм буде рухатися вздовж нижньої лінії лобового скла, приводячи в рух одну вертикальну щітку.

У той час, коли чистка скла не потрібна, даний механізм буде складатися під верхню лінію капота електричного авто. Таке рішення дозволить поліпшити аеродинаміку Roadster , який за заявою Ілона Маска стане однією з найшвидших машин в світі. До того ж, запатентований механізм дозволить домогтися практично повного очищення вітрового скла.

Очікується, що новий Tesla Roadster отримає 3-моторну електричну установку, віддача якої становитиме 1000 кінських сил. З 0 до 100 км / год електричне авто зможе розганятися менше ніж за 2 секунди. Крім того, машину оснастять новими акумуляторними батареями, завдяки яким запас її ходу на одній зарядці складе близько 1000 км. Розробка нового покоління Tesla Roadster завершиться до кінця 2021-го. Масове виробництво моделі заплановано на 2022 й.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!