Mercedes має намір скласти конкуренцію Tesla з виробництва електричних авто

0
68

Гендиректор Daimler Ола Калленіус розповів в інтерв’ю Financial Times, що Mercedes-Benz збирається зробити упор на виробництві люксових електричних авто і скласти, таким чином, конкуренцію Tesla. При цьому, за словами глави автомобільного концерну, вже до кінця десятиліття електромобілі будуть приносити компанії стільки ж виручки, скільки і машини з ДВЗ.

«Наше завдання – взяти грамотну бізнес-модель, яка є у нас сьогодні, і довести самим собі, а також авторинку, що у нас буде достатня виручка, коли ми станемо домінуючим виробником електричних авто», – заявив Ола Калленіус. При цьому він зазначив, що ця задача є посильною, так як вартість електродвигунчика стрімко знижується і в скоро «маржинальний прибуток від електричних авто й буде такий же, як від машин з ДВЗ».

Тижнем раніше Daimler оголосив про велику реорганізації свого бізнесу. Компанія планує виділити в окремий бізнес виробництво вантажних авто. За підсумком буде створена компанія Daimler Trucks , яку керівництво виведе на біржу до кінця нинішнього року. Що залишився бізнес автомобільного концерну буде перейменований в Mercedes-Benz.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!