В Україні серйозно каратимуть за зміни кольору авто

0
171

Власники автомобілів, які змінили колір машини, але не внесли про це дані в свідоцтво про реєстрацію будуть платити штрафи.

Постанова КМУ від 07.09.1998 N1388 говорить, зміна кольору автомобіля вимагає обов’язкового внесення інформації про це до свідоцтва про реєстрацію. Зміни слід зареєструвати в сервісному центрі МВС. Процедуру слід провести протягом 10 днів після зміни кольору машини.

Співробітники сервісного центру повинні візуально оцінити колір авто і видати висновок із зазначенням фактичного кольору транспортного засобу.

Згідно з чинним законодавством України, в свідоцтві про реєстрацію авто може бути вказаний один з одинадцяти основних кольорів. Відтінок авто не вказується. Наприклад: червоний, сірий, жовтий, чорний, синій і т.і.

У разі зміни відтінку, а не основного кольору автомобіля, внесення змін в документи не потрібно.

У випадках, якщо автомобіль забарвлений в два кольори, то в свідоцтві про реєстрацію вказують основний колір нижньої частини. Для вантажного транспорту вказують колір кабіни.

Якщо поліція помітить невідповідність фактичного кольору автомобіля і кольору зазначеного в свідоцтві про реєстрацію, власнику загрожує штраф в розмірі 170 гривень. За повторне порушення можливо навіть вилучення транспортного засобу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!