У Мережі з’явилися фотографії прототипу безпілотної електровантажівки Tesla Semi

0
142

В твіттер-акаунті The Kilowatts були опубліковані шпигунські знімки одного з чотирьох існуючих прототипів електричної вантажівки Tesla Semi. За попередньою інформацією, прем’єра новинки може відбутися до кінця нинішнього року.

Прототип Tesla Semi , який попався на шпигунських фотографіях, був занурений на трейлер. Цей автомобіль відрізняється від тих, які раніше потрапляли в об’єктиви камер: у нього є інше скління, головна світлотехніка затемнена, а в задній частині стоять ліхтарі нового дизайну. За непідтвердженими поки даними, у електричного тягача змінилася і компоновка обладнання.

Деякі подробиці про електричні тягачі Tesla Semi з автопілотом вже відомі на сьогоднішній момент. Новинку оснастять 4-моторною установкою, яка буде забезпечувати багатотонному тягачу розгін з місця до 100 км / год за 5 секунд, а з 40-тонним причепом – всього за 20 секунд.

У стандартній версії Semi буде проїжджати на одній зарядці 483 кілометри, а в топової модифікації Long Range – 805 кілометрів. Однак даний показник може бути збільшений: так, раніше глава компанії Tesla Ілон Маск повідомив, що «отримати запас ходу в 500 кілометрів нескладно, для дійсно далеких перевезень ми ходимо збільшити запас ходу до 800 і навіть 1000 кілометрів».

Відома і попередня вартість обох версій Tesla Semi : перша буде коштувати від 150 тис. доларів, а далекобійна – від 180 тис. доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!