Представили найдешевший електромобіль в Європі (фото)

0
1060

Латвійська компанія Dartz спеціалізується на виробництві люксових і броньованих позашляховиків, відкрила для себе новий сегмент – електромобілів. Правда, на цей раз вона пішла не по дорозі преміум, а навпаки, створила авто для широких мас населення.

Йдеться про машину під назвою FreZe Nikrob EV. Свою новинку в Dartz оцінили в 9 999 євро, завдяки чому вона вже отримала статус найдешевшого електромобіля Європи.

FreZe Nikrob EV являє собою досить компактну модель – її довжина становить 2,9 м, ширина – 1,5 м, а висота -1,6 м. Незважаючи на це, салон електрокара розрахований на чотирьох чоловік.

Характеристики у новинки також скромні: мотор генерує лише 17,7 к.с. потужності і 85 Нм крутного моменту. Максимальна швидкість становить 100 км / г, батареї вистачає на те, щоб проїхати 200 км. За бажанням FreZe Nikrob EV можна буде доукомплектувати багажником на даху.

Варто відзначити, як і інші проекти Дарц, FreZe Nikrob EV ні створеним з нуля автомобілем. В його основу ліг китайсько-американський електрокомпакт Wuling Hong Guang Mini EV, який випускається і продається в Піднебесній за 4 000 євро. У обох «електричок» ідентичний дизайн, проте «китаєць» сильно поступається «латвійцю» по начинці – так, його запас становить 120/170 км (дві батареї на вибір), крім того, відсутні деякі системи безпеки – зокрема, ESP і подушки .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!