На українських дорогах з’являються нові дорожні знаки

0
1029

Автомобілісти нашої країни вже мають змогу побачити на дорогах новий дорожній знак «1.40 Зміна покриття». Столиця держави – місто Київ – першою запровадила новинку. Про це у вівторок, 26 січня, повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Як наголошується у повідомленні столичної влади, дорожній знак про зміну покриття вже знаходиться у Правилах дорожнього руху України. Ініціатором його внесення у ПДР виступила саме КМДА. Та й сам знак «1.40 Зміна покриття» розробили спеціалісти з дорожнього руху з Київської міськдержадміністрації.

У КМДА роз‘яснили необхідність запровадження нового дорожнього знаку. На ділянках автотрас з різним покриттям почастішали ДТП – внаслідок різного ступеня деформації та різного коефіцієнту зчеплення. То ж люди за кермом, коли побачать такий знак, мусять негайно зменшити швидкість автотранспортного засобу. У КМДА представили фото нового дорожнього знаку.

Також раніше ми писали про те, що в Україні набули чинності прийняті зміни до діючих Правил дорожнього руху. Серед найважливіших – зобов’язання пристібуватися пасажирам таксі, які їдуть у салоні як на передньому, так і на задніх сидіннях.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!