Стало відомо, які електрокари популярні в Європі

0
392

В кінці 2020 року в Європі продажі електрифікованих автомобілів (EV) виросли на 153% в річному численні – з усіх придбаних автомобілів чверть авто мала якусь форму електрифікованої трансмісії. Про це свідчать дані галузевої аналітичної фірми Jato Dynamics.

Найбільш продаваними електрифікованими автомобілями були м’які гібриди, які склали 32% продажів електрокарів в минулому місяці. Тим часом попит на «традиційні» гібридні автомобілі зменшився, а реєстрація чисто електричних автомобілів зросла з 21% до 25%. Найбільш продаваним електрокаром в кінці 2020 року в Європі був Volkswagen ID 3 – їх продано 10475 одиниць. Раніше це місце займала Tesla Model 3, але американський бренд впав в рейтингу минулого місяця, можливо, частково через терміни поставок Tesla.

Другим поширеним електрокаром був Renault Zoe, їх придбано 9778 одиниць, а Kona Electric від Hyundai було придбано 5261 одиниць, що ставить його на третє місце. Найпопулярнішими м’якими гібридами в жовтні були Toyota Yaris і Corolla, з яких було продано 13 338 і 9728 одиниць відповідно.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!