Де в Україні в 2021 побудують 6 перших магістралей

0
1747

Одним з пріоритетних напрямків будівництва в поточному році стане запуск проектів перших магістралей загальною довжиною 1,5 тисячі кілометрів, які будуть побудовані на основі концесії.

Міністерство інфраструктури назвало перші шість доріг, сумарна протяжність яких складе 1,5 тисячі кілометрів, які відібрані для реалізації пілотних проектів. Це будуть дороги: Київ-Житомир-Рівне, Бориспіль-Полтава, Харків-Дніпро-Запоріжжя, Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв, Херсон-Миколаїв, Ягодин-Ковель-Луцьк.

При цьому міністр інфраструктури В.Кріклій висловив упевненість, що концесія транспортних шляхів принесе користь простим українцям. Він зазначив, що перша шістка пілотів відбиралися так, щоб можна було досягти найбільшого економічного ефекту від фінансових вкладень, і щоб якомога більша кількість українців користувалося цією дорогою і відчуло покращення дорожньої інфраструктури.

Повідомляється, що перерахованими шляхами будуть з’єднані 10 областей, в яких проживає понад 12 мільйонів жителів. У Міністерстві не повідомили, чи як і в якому розмірі будуть повернуті інвесторам кошти, вкладені в будівництво, пояснюючи, що саме концесіонери будуть визначати умови та розмір оплати за користування трасами, однак обнадіяли, що зможуть контролювати ціну, оскільки Кабмін в грудні затвердив максимальний розмір разової плати за проїзд по таким дорогам.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!