Компанія Volkswagen збільшила виробництво електромобілів в 2020 році на 158%

0
133

Volkswagen продовжує нарощувати виробництво електричних авто. У 2020-му VW поставив на світовий автомобільний ринок втричі більше транспортних засобів з електричними установками, ніж роком раніше, повідомляє Elektroauto-News.

Так, обсяг поставок транспортних засобів (ТЗ) з альтернативними силовими установками в 2020-му становив 212 тис. машин, що на 158% більше у порівнянні з показником 2019 го. З них 134 тис. одиниць авто (+ 197%) – це чисто акумуляторні авто.

«Минулий рік став переломним для Volkswagen в плані прориву по темі електричних авто. Ми знаходимося на шляху до досягнення нашої амбітної мети – стати лідером ринку акумуляторних машин. Ми, як ніяка інша компанія, виступаємо за привабливу і доступну електрифікацію модельного ряду », – повідомив генеральний директор VW Ральф Брандштеттер.

«Не дивлячись на всі обмеження на реалізацію ТЗ, викликані пандемією, нам вдалося зберегти нашу частку на світовому авторинку і навіть розширити її в деяких регіонах», – підкреслив член ради директорів з продажів VW Клаус Целлмер.

Багато в чому значне збільшення частки продажів електричних авто в 2020-м сталося за рахунок виходу на ринок 9-ти нових електричних і plug-in-гібридних моделей. Ключовим фактором став успіх електричних ID.3 , які з вересня по грудень розійшлися тиражем 56,5 тис. Одиниць авто.

«З  ID.3  ми потрапили в « яблучко ». Цей авто, встав на конвеєр в 2-й половині 2020 го, практично з самого початку продажів досяг вершини в чартах на багатьох автомобільних ринках », – розповів Клаус Целлмер.

За даними Volkswagen , в Швеції, Фінляндії, Словенії та Норвегії ID.3 став найбільш продаваним електричним авто. Volkswagen очікує подальшого зростання продажів електричних моделей. Багато в чому ставка робиться на  ID.4  – 1-й електричний крос бренду.

«На 2021-й ми поставили перед собою мету збільшити нашу частку на світовому автомобільному ринку», – підсумував Клаус Целльмер, додавши, що на додаток до нових електричним моделям Volkswagen продовжить «гібридне наступ», запущене в 2020-м.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!