ТОП-5 найпопулярніших моделей серед нових автомобілів у грудні

0
409

Впродовж грудня в Україні зареєстрували 9,7 тис. нових автомобілів. Це на 36% більше, ніж у листопаді цього року.

Про це свідчить рейтинг сайту з продажу автомобілів rst.ua

На ці автомобілі українці витратили 300 млн доларів США. Найпопулярнішою маркою стала Toyota – 1,7 тис. авто. Також часто реєстрували Renault і Skoda. Частка цих трьох марок склала 42% від загальної кількості проданих машин в грудні.

Минулого місяця найпопулярнішою моделлю був кросовер Toyota RAV4. Також користувались попитом Renault Duster і Kia Sportage.

У грудні українці придбали майже 7 тис. кросоверів, що складає 70% від загального обсягу ринку нових авто. Частка автомобілів, що обладнані дизельними моторами, склала 25%. Автомобілі ціною від 35 тис. доларів без врахування вартості додаткового обладнання становили трохи більше 20% ринку.

Міста. Найбільшу кількість автомобілів купили у столиці. Впродовж грудня там зареєстрували майже 4,4 тис. нових авто. У список міст, де часто реєстрували нові авто, також увійшли Дніпро (700 нових авто), Харків (640 нових авто) і Одеса (400 нових авто).

Нагадаємо, впродовж листопада в Україні зареєстрували 7,1 тис. нових автомобілів. Це на 15% менше, ніж у жовтні цього року. Тоді загальна сума витрат на покупку цих авто склала 220 млн доларів США без врахування вартості додаткового обладнання.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!