Названо електромобілі які найчастіше купують на американських аукціонах

0
190

В десятку найпопулярніших електромобілів зі США ввішли Tesla, Nissan, Volkswagen, Chevrolet і навіть Smart.

На аукціонах страхових автомобілів у США Copart та IAAI активно продаються пошкоджені електромобілі. Через відсутність податків при ввозі в Україну ці транспортні засоби дуже популярні серед наших співвітчизників. Сервіс bidhistory.org надав “Авто24” статистику продажів електромобілів на страхових аукціонах США.

Незважаючи на те, що протягом останніх років Nissan Leaf був найпопулярнішим електромобілем, який привозили в Україну зі США, “зірковий час” цього авто пройшов. Тепер як в Америці, так і в Україні більш популярна Tesla. У цього виробника 4 моделі електромобілів, і найдешевший з них – Tesla Model 3 – купують на аукціонах найчастіше. За 2020 рік їх купили 1814 одиниць – на півтисячі більше, ніж колишнього лідера Nissan Leaf. Майже стільки ж купили дорожчих Tesla Model S. Інші електромобілі суттєво поступаються лідерам.

З американських автоаукціонів привозять свіжі “електрички” – віком від одного до трьох років. Якщо ж говорити про середню вартість, то вона становить 13-16 тисяч доларів. Звичайно, “Тесли” дорожчі – в наших оглядах, наприклад, вартість Tesla Model S в середньому становить 20 тисяч доларів.

Щодо сезонності, то вона не дуже помітна. З січня по березень в середньому продавалося по 380 авто на місяць. У квітні продажі різко зросли аж до 500 машин. Але ще більший стрибок був в червні – до 600 авто. Такі коливання тривали аж до кінця року і в грудні склали близько 300 машин за місяць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!