Новини

Реалізація електромобілів в Німеччині потроїлися за 2020 рік

Share

Незважаючи на те, що німецький авторинок скоротився на 20% в 2020 році, частка продажів електрокарів стрімко збільшується. Згідно з даними Efahrer.com, лідируючу позицію з продажу серед «екологічно чистих» автомобілів »займає німецька марка Volkswagen . Сумарні продажі моделей e-Golf , e-up і ID.3 склали 20,2% від загального обсягу. Другий рядок займає компанія Renault з електрокаром Zoe і часткою ринку в 19,1%. Замикає ТОП-3 Smart , який є дочірнім підприємством Daimler AG з часткою продажів на рівні 11,6%. Tesla виявилася на четвертій позиції з результатом 11,1%.

Найпопулярнішими виявилися електрокари малого класу, їх продажі склали 29,9% від загального обсягу. На частку електричних позашляховиків довелося 19,9% продажів, а реалізація моделей компакт-класу досягла 19,6%.

Президент Федерального управління автомобільного транспорту Німеччини Річард Дамм заявив: «Позитивний досвід користувачів, надійні технології і зростаючий асортимент продукції полегшують перехід на електромобілі».

Згідно з відомостями Федерального управління автомобільного транспорту, в ФРН було реалізовано 394 940 нових автомобілів, що мають електричний привід (акумуляторні, плагін-гібридні і моделі на паливних елементах). Даний показник на 206% більше, ніж за 2019 рік. Найактивніше машини, що працюють від альтернативних джерел енергії, продавалися в землях Шлезвіг-Гольштейн, Берлін і Баден-Вюртемберг.

У 2020 році було зареєстровано 194 163 повністю електричних автомобіля. На частку транспортних засобів з альтернативними силовими установками припадає близько чверті всіх нових реєстрацій автомобілів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

В Україні хочуть конфісковувати автомобілі у п’яних водіїв на користь ЗСУ

Депутати Рівненської обласної ради найближчим часом звернуться до народних депутатів Верховної Ради України, щоб вони…

04.05.2024

В Європі впроваджують новий дорожній знак

Інформаційний знак у формі білого ромба на синьому тлі не позначає смугу для автомобілів Renault.…

04.05.2024

Найдоступніший електромобіль Tesla показали у мережі

Найдешевший новий електромобіль Tesla багато покупців очікували за ціною близько 25 000 доларів. Розмови про…

04.05.2024

У Кабміні готують нові правила для водіїв – заборонять продавати авто

Українцям готують зміни правил оптової та роздрібної торгівлі вживаними автомобілями. Зокрема, пропонується запровадити норму, яка…

04.05.2024

Mercedes-Benz пояснив, навіщо потрібний електричний G-Class

Mercedes-Benz пояснив, навіщо потрібний електричний G-Class. Розробка "батарейної" версії позашляховика пояснюється "стратегією зниження ризиків". Керівник…

04.05.2024

Red Bull розсекретив дату дебюту власного гіперкара RB17

У 2025 році після 19 років роботи гоночна команда Red Bull Racing втратить свого геніального…

04.05.2024