Реалізація електромобілів в Німеччині потроїлися за 2020 рік

Продажі електрокарів на ринку Німеччини збільшилися втричі в 2020 році.

0
68

Незважаючи на те, що німецький авторинок скоротився на 20% в 2020 році, частка продажів електрокарів стрімко збільшується. Згідно з даними Efahrer.com, лідируючу позицію з продажу серед «екологічно чистих» автомобілів »займає німецька марка Volkswagen . Сумарні продажі моделей e-Golf , e-up і ID.3 склали 20,2% від загального обсягу. Другий рядок займає компанія Renault з електрокаром Zoe і часткою ринку в 19,1%. Замикає ТОП-3 Smart , який є дочірнім підприємством Daimler AG з часткою продажів на рівні 11,6%. Tesla виявилася на четвертій позиції з результатом 11,1%.

Найпопулярнішими виявилися електрокари малого класу, їх продажі склали 29,9% від загального обсягу. На частку електричних позашляховиків довелося 19,9% продажів, а реалізація моделей компакт-класу досягла 19,6%.

Президент Федерального управління автомобільного транспорту Німеччини Річард Дамм заявив: «Позитивний досвід користувачів, надійні технології і зростаючий асортимент продукції полегшують перехід на електромобілі».

Згідно з відомостями Федерального управління автомобільного транспорту, в ФРН було реалізовано 394 940 нових автомобілів, що мають електричний привід (акумуляторні, плагін-гібридні і моделі на паливних елементах). Даний показник на 206% більше, ніж за 2019 рік. Найактивніше машини, що працюють від альтернативних джерел енергії, продавалися в землях Шлезвіг-Гольштейн, Берлін і Баден-Вюртемберг.

У 2020 році було зареєстровано 194 163 повністю електричних автомобіля. На частку транспортних засобів з альтернативними силовими установками припадає близько чверті всіх нових реєстрацій автомобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!