Виробництвом електрокара Apple може зайнятися Hyundai

0
80

Чутки про розробку електромобіля Apple ходять ще з 2014 року, але останнім часом з’являється все більше підтверджень того, що компанія вирішила серйозно взятися за проект і нарешті довести його до кінця.

Так, представник Hyundai в розмові з виданням CNBC повідомив, що автоконцерн обговорює з Apple можливість складання електрокара на своїх потужностях, але поки переговори перебувають на ранній стадії, а купертіновци розглядають і інших можливих партнерів. 

Одночасно з цим деталями про хід розробки поділилося авторитетне видання Bloomberg з посиланням на анонімні джерела. Вони розповіли, що над автомобілем трудяться сотні співробітників, включаючи колишніх керівників і інженерів Tesla. Якщо раніше зусилля були зосереджені на системі автопілота, то тепер вони зайняті більш широким фронтом робіт – від створення інтер’єру до опрацювання дизайну кузова машини.

Також останні місяці з’являється все більше вакансій, в яких Apple шукає фахівців з автомобільної електроніці та акустиці, головному висвітлення і системам харчування з високою робочою напругою, що вказує на розробку власної силової установки.

Ключовий же фішкою електрокара Apple повинен стати просунутий автопілот, який зможе добиратися до пункту призначення з мінімальним втручанням людини в процес управління або зовсім без нього.

Хоч створення електромобіля останнім часом і прискорилося, проект все ще знаходиться на ранній стадії і просувається повільно через обмеження, пов’язаних з пандемією. Велика частина команди працює або вдома, або обмежений час в офісі. При збереженні поточних темпів автомобіль від Apple побачить світ мінімум через 5-7 років. 

По темі. Hyundai раптово скоригувала свою заяву, прибравши з нього згадки Apple, після того, як акції південнокорейського автовиробника злетіли на 19% – це найбільший одноразовий зростання в історії компанії з 1988 року. Багато ЗМІ припускають, що Apple, яка відома своєю скритністю, не сподобалося рішення Hyundai підтвердити розробку електрокара. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!