Оголошені фіналісти премії «Автомобіль року 2021»

У число фіналістів увійшли Citroën C4, Cupra Formentor, Fiat 500, Land Rover Defender, Skoda Octavia, Toyota Yaris і Volkswagen ID.3.

0
1734

Близько 60 суддів, які представляють 23 європейських країн, вибирають остаточний список з семи фіналістів простим голосуванням. Сюди могли потрапити тільки нові моделі, на момент голосування доступні мінімум в 5 еропейськіх країнах. Другий етап голосування проходить з цього моменту до кінця лютого, а переможець буде оголошений в березні.

Традиційно нагородження проходить в Женеві напередодні Женевського автосалону. Цього року церемонію обіцяють провести 1 березня, але трансляція буде проводитися з місця, яке ще не визначено.

Голосування в другому турі, яке визначає єдиного переможця, більш складне, ніж в першому турі. Кожен член журі розподілить по семи автомобілів по 25 балів. Вони можуть дати не більше 10 очок одній машині, не можуть поставити дві машини на рівне перше місце і повинні дати як мінімум п’яти машинам кілька очок.

Повне рішення і коментарі кожного судді про кожного фіналіста будуть опубліковані на веб-сайті «Автомобіль року» після оголошення переможця 2021 року.

Нагадаємо, що в минулому році переможцем премії став Peugeot 208. У 2019 Jaguar I-Pace виграв, набравши ту ж кількість очок, що і Alpine A110.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!