Ілон Маск відмовився продавати компанію Tesla главі Volkswagen

Колишній голова ради директорів і найбільший акціонер концерну Volkswagen хотів придбати компанію Tesla після того, як прокотився на Model S.

0
1141

Зовсім недавно Ілон Маск розповідав про те, що в 2017 році він намагався продати компанію Tesla корпорації Apple. Видання Manager Magazin вирішило згадати ще один цікавий випадок з життя Tesla, коли компанію хотів придбати Volkswagen. Виявляється, ще в 2013 році концерн Volkswagen за вказівкою Фердинанда Піеха зацікавився перспективною американською компанією.

Голова ради директорів VW Group і за сумісництвом найбільший акціонер концерну, Піех прокотився в Каліфорнії на Tesla Model S і був неймовірно вражений моделлю. Після цього, він велів вивчити можливість придбання компанії.

Вказівки були дані раді директорів Volkswagen і главі концерну Мартін Вінтеркорн. У 2013 році компанія Tesla оцінювалася приблизно в 20 млрд доларів незважаючи на те, що за рік автовиробник продав лише 22 тис. електромобілів. В ті часи Volkswagen коштував набагато дорожче і був найбільшим автовиробником в світі. В кінцевому підсумку Ілон Маск відмовився від угоди. На даний момент Tesla оцінюється в 630 млрд доларів, що в шість разів дорожче VW Group .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!