Аналітики назвали найпопулярніший колір автомобіля в 2020 році

0
952

Для більшості автомобілістів при купівлі транспортного засобу важливу роль відіграють не тільки технічні характеристики, але і колір автомобіля. При цьому найчастіше покупець враховує не тільки власні уподобання, а й те, який саме колір вважається трендовим. Аналітики з Axalta з’ясували, які кольори в 2020 році були найпопулярнішими.

Компанія Axalta Global Automotive Color Popularity з 1953 року збирає статистику колірних тенденцій в сфері автомобілебудування.  За їх словами, автомобільні тенденції схожі з останніми тенденціями в області інтер’єру, моди і продуктів, включаючи інтерес до зелено-синім і зелено-жовтим відтінкам. Вони також розповіли, що тривалий час в моді були сріблясті тони – як для позашляховиків значних розмірів, так і для мініатюрних Smart, – але з часом його витіснив білий колір. Згідно зі статистикою, останні три роки, включаючи 2020 й, білий стабільно утримував 38% світового ринку. З них 11% – це перлинно-білий і перламутровий.

При цьому завжди були і є прихильники чорного кольору: його вважали за краще в минулому році 19% водіїв. Проте сірий колір вже наступає на п’яти чорному: його популярність зросла на два процентних пункти, досягнувши 10-річного максимуму, і склала 15%.

Сріблястий відтінок з кожним роком приваблює покупців автомобілів все рідше, в 2020-му він завоював усього 9%. На п’ятому місці знаходиться синій з 7% світового ринку, за ним червоний – 5%, далі коричневий / бежевий – 3%, жовтий і золотистий в сумі складають 2%, а зелений – всього 1%. На інші кольори припадає 1% ринку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!